Verhuizen? Regel je energiecontract bij Pricewise

Specialisten

TwinInterieur ontwerpt vanuit gevoel voor balans en harmonie

“Waarin we ons onderscheiden? Ik denk dat we bij TwinInterieur heel veel vanuit ons gevoel werken. Persoonlijk contact staat bij ons voorop. We horen graag jouw verhaal: hoe ziet je leven eruit, waar hecht je waarde aan? De antwoorden op die vragen inspireren ons om met passie, inlevingsvermogen en creativiteit je woonwensen te vertalen naar een interieur dat warm en comfortabel aanvoelt.”

Met deze woorden geeft Paula Treur weer waar het bij TwinInterieur om draait. Haar adviesbureau voor interieurstyling & ontwerp beschouwt elk afzonderlijk project als bijzonder en uniek. “We komen met professionele adviezen door te luisteren naar je wensen: naar wat voor sfeer en uitstraling ben je op zoek, waar word je blij van? Aan de hand daarvan creëren we gezamenlijk een sfeervol interieur dat past bij je persoonlijkheid en smaakvoorkeuren.”

Dat begint bij het intakegesprek, dat bedoeld is om elkaar beter te leren kennen en waarin je je persoonlijke verhaal vertelt, dat de basis vormt voor een advies of ontwerp. Ter voorbereiding  vraagt Paula je om enkele mooie afbeeldingen te verzamelen. “Dat mag van alles zijn, behalve interieurfoto’s”, laat ze er lachend op volgen. “Bijvoorbeeld natuurfoto’s of foto’s waarvan de kleuren of de sfeer je aanspreken. Ik doe dat om te peilen waar je een blij en warm gevoel van krijgt. Dat geeft me inspiratie voor een in eerste instantie abstract moodboard. Die mondt uit in een kleur- en sfeerimpressie, die ik later weer verfijn tot een kleurenpalet waarin circa drie kleuren de hoofdrol spelen. Ik verdeel ze onder in basis- en steunkleuren (respectievelijk 60 en 30 procent) en kleuren voor accessoires (10 procent). Dat kleurenpalet vormt ons uitgangspunt voor een ontwerp.”

Harmonie en balans

Dat biedt houvast, want Paula merkt het voortdurend: mensen die toe zijn aan een andere indeling van hun woon- of andere kamer hebben daar wel ideeën over, maar slagen er niet in die goed vorm te geven en zelfstandig uit te voeren. “Wij begeleiden, inspireren en adviseren je daarbij. Daarbij letten we op de juiste balans tussen kleuren, vormen en materialen.” Daartoe biedt TwinInterieur verschillende opties: van alleen meedenken over de styling, de kleur en inrichting van de ruimtes tot een gedetailleerd uitgewerkt interieurontwerp.

Het intakegesprek wordt gevolgd door een visualisatie: een vertaling van je wensen in de vorm van – naar keuze – een kleur- en sfeerimpressie, een materialenplan, moodboards of een 2D of 3D-presentatie. “Zo krijg je een helder beeld van het eindresultaat en weet je zeker dat je de juiste keuzes hebt gemaakt”, aldus Paula. “Natuurlijk houd ik ook tussentijds contact en stem ik mijn ideeën af met de jouwe. Van het resultaat stel ik een boekje samen, een naslagwerk waar je altijd op kunt terugvallen. Ik verzorg een persoonlijke eindpresentatie en presenteer dat als een soort cadeautje, inclusief stalen van alle kleuren, stoffen en materialen. Als dit naar wens is gaan we verder met de uitvoering en de styling van de woning. Het eindresultaat is een persoonlijk, sfeervol, warm interieur, een plek die harmonie, rust en balans uitstraalt.”

Tweelingzussen

Ook voor Paula zelf geldt dat ze dingen doet waar ze blij van wordt. “Ik heb mijn hart gevolgd en mijn droom gerealiseerd door een eigen adviesbureau voor Interieurstyling & Ontwerp te beginnen.” Zij volgde een opleiding tot gecertificeerd vastgoedstyliste bij House of KIKI, gevolgd door de opleiding Interieurstyling & Ontwerp aan de NIA.

En hoe zit dat met de naam van het bedrijf? “Het heet niet voor niets TwinInterieur”, beaamt ze. “Ik werk nauw samen met tweelingzus Mieke, eigenaresse van TwinStyling. Zij is gespecialiseerd in vastgoedfotografie en interieurstyling. Daardoor kan ik bijvoorbeeld ook vastgoedstyling aanbieden aan klanten die hun oude huis willen verkopen voordat ze aan een nieuw interieur denken. Samen kunnen we een woning die te koop staat heel goed neutraliseren en depersonaliseren, zoals we dat noemen. We vinden het allebei heerlijk om creatief bezig te zijn. Door onze krachten te bundelen kunnen we het maximale resultaat behalen, namelijk klanten die in alle opzichten blij en tevreden zijn.”

TwinInterieur
Paula Treur Gaelstraat 19
2013 CE Haarlem
T  06 - 14 26 55 50
Info@twininterieur.nl
www.twininterieur.nl