Lokaal nieuws vrijdag 17 juli 2020

Dit zijn de voor- en nadelen van schuimbeton

Ondertussen wordt schuimbeton veel gebruikt om de vloer van een huis te isoleren, wat ook gedaan kan worden als je een nieuw huis bouwt. Alhoewel het dus uitgegroeid is tot een populair materiaal weten alsnog veel mensen niet wat het precies is, terwijl de voor- en nadelen van schuimbeton ook onbekend zijn voor veel Nederlanders. Hierdoor zijn er ook veel vragen over de kosten van schuimbeton. Wat kost schuimbeton is helaas een vraag die eigenlijk niet valt te beantwoorden, de prijs zal per woning en per klus namelijk erg variëren. Het is dan ook verstandig om een offerte aan te vragen bij een gespecialiseerd bedrijf. Zo krijg je precies te weten hoeveel je moet betalen voor de isolatieklus. Meer over dit materiaal lees je in dit artikel. 

Wat is schuimbeton?

Het is natuurlijk van belang om te weten wat schuimbeton is. Zo is het bijvoorbeeld een vloeibare substantie dat zal moeten opdrogen, waarbij het ook direct vlak wordt. Dit zorgt ervoor dat het onnodig is om het later nog af te werken, terwijl het tevens niet verdicht hoeft te worden. Daarnaast kan schuimbeton ook gerecycled worden, terwijl de verwerking van het materiaal tevens relatief simpel is. Bovendien zorgt schuimbeton ervoor dat waterindringing zo goed als onmogelijk is. Het is dan ook een duurzaam materiaal, maar schuimbeton is tevens voordelig. Dit komt doordat weinig grondstoffen nodig zijn om het te produceren. Ook komt de goedkope prijs doordat het volume met name uit lucht bestaat. Schuimbeton Haarlem aanleggen is dan ook zeker aan te raden. 

Hoe kun je gebruik maken van schuimbeton?

Schuimbeton kan op meerdere manieren toegepast worden. Zo is het een perfect materiaal om te gebruiken bij het isoleren van een vloer of kruipruimte. Schuimbeton wordt dan ook vaak gezien als een isolatiemateriaal, maar het kan tevens andere doeleinden hebben. Het is namelijk ook geschikt als vulling. Hierbij kun je denken aan een bodemafsluiter, maar je kunt schuimbeton tevens gebruiken bij het uitvullen van een vloer. Wil je een zwembad in de grond plaatsen? Dan kan schuimbeton ook gebruikt worden. 

Wat zijn de voordelen van schuimbeton?

Uiteraard heeft schuimbeton een aantal voordelen, hierbij kun je onder meer denken aan de duurzame eigenschap van het materiaal. Dit komt doordat het niet aangetast zal worden door schimmel of rot. Daarnaast kan het op een eenvoudige manier geplaatst worden waarbij je ook nog eens alle hoekjes en gaatjes zult vullen. Dit is mogelijk doordat schuimbeton vloeibaar is. Het klusje zal tevens niet al te lang duren, over het algemeen zal schuimbeton binnen een dag geplaatst worden. 

Wat zijn de nadelen van schuimbeton?

Natuurlijk heeft schuimbeton een paar nadelen, dat is bij elk materiaal het geval. Eén van de minpunten hiervan is bijvoorbeeld de droogtijd, wat toch wel zeven dagen zal duren. Je zult dus wel even moeten wachten. Daarnaast kost het natuurlijk ook geld om het schuimbeton aan te schaffen, terwijl het plaatsen naar alle waarschijnlijkheid nog duurder zal zijn. Je investeert dus je geld, maar ook je tijd.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Haarlem.

Aanmelden