stille mobiele airco
Lokaal nieuws woensdag 05 januari 2022

Vergeet dit niet bij een verhuizing in/naar Haarlem

Haarlem is een erg leuke stad om te wonen. Bovendien woon je lekker in de buurt van het strand. Heerlijk om in het weekend even lekker uit te waaien of als het straks weer zomer is, een verfrissende duik te nemen. Met de vele gezellige wijken heb ook jij vast een leuk huis in een leuke buurt kunnen vinden. Je kijkt er vast al naar uit om het huis leuk in te richten en de buurt te verkennen. Maar naast alle leuke dingen die bij een verhuizing binnen of naar Haarlem komen kijken, moet je ook enkele dingen regelen, waar je misschien minder zin in hebt. Lees hier meer, zodat je niets belangrijks vergeet.

Inschrijven bij de gemeente

Of je nu binnen Haarlem verhuist of voor het eerst naar de hoofdstad van Noord-Holland gaat, je moet je verhuizing altijd doorgeven. Heb je eigenlijk helemaal geen tijd om helemaal naar het gemeentehuis te gaan? Gelukkig kan dit tegenwoordig ook heel eenvoudig online via je DigiD. Voor wie toch liever langsgaat, is dit natuurlijk ook mogelijk en kun je gewoon een afspraak maken. De verhuizing kan vanaf 4 weken van tevoren worden doorgegeven en moet uiterlijk vijf dagen na je officiële verhuisdag worden geregeld. Het is belangrijk om dit op tijd te regelen, om een boete te voorkomen.

Parkeervergunning

Het wonen in de binnenstad heeft vele voordelen, zoals dat de restaurantjes om de hoek zijn en je snel even op kledingjacht kunt gaan. Een nadeel is echter wel dat je vaak geen eigen parkeerplaats hebt. Heb je wel een auto? Dan zul je dit moeten regelen. Er zijn verschillende parkeerzones in Haarlem, waarvoor je een vergunning kunt afsluiten. Dit is een bedrag tussen de € 100 en € 220 euro per jaar voor één auto. Regel dit op tijd, zodat je je auto dicht bij huis kunt parkeren. Na het invullen van het formulier met je DigiD krijg je eerst een tijdelijk parkeerrecht totdat de vergunning officieel is geregeld. Moet je nog gaan verhuizen? Denk dan ook aan een eventuele parkeervergunning voor de verhuisdag.

Verhuisberichten opstellen

Doordat je je bij de gemeente inschrijft, zullen alle officiële instanties automatisch op de hoogte worden gebracht over jouw verhuizing. Echter is dit ook voor familie en vrienden handig om te weten. Waarschijnlijk ga je vaak de vraag krijgen wat je nieuwe adres is. Om te voorkomen dat je er wekenlang druk aan bent, kun je er ook voor kiezen om alle mensen, die je nieuwe adres moeten weten een mail, appje of kaartje met je nieuwe adres te sturen. Zo ben je er maar een keer druk aan.

Abonnementen omzetten

Wanneer je hiervoor al een eigen plekje had, is het belangrijk om verschillende abonnementen, voor bijvoorbeeld tv, internet of telefoon om te zetten. Ga je voor het eerst op jezelf wonen, moet je dit allemaal vanaf begin af aan regelen. Vergelijk de verschillende opties met elkaar en kies de beste optie voor jouw situatie uit. Begin hiermee ruim op tijd, het best al enkele weken voor de verhuizing, zodat je alle tijd hebt om rustig uit te zoeken, welke aanbieder jij graag wilt.

Woonverzekering afsluiten

Tot slot moet je niet vergeten om een verzekering voor wonen af te sluiten. Je hebt de keus uit allerlei verzekeringen, zoals een inboedelverzekering en opstalverzekering. Daarnaast kun je ook een extra dekking toevoegen voor bijvoorbeeld schade aan mobiele elektronica of glas in je huis zoals de ramen en deuren. Verdiep je hier op tijd in en vergelijk de verschillende verzekeringen: welke verzekeringen heb je nodig?

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Haarlem.

Aanmelden