Verhuizen? Regel je energiecontract bij Pricewise
Lokaal nieuws woensdag 04 januari 2023

Zó bespaar je honderden euro’s tijdens je verbouwing

Je woning verbouwen is natuurlijk hartstikke leuk, maar het kan ook een flinke rekening opleveren. Zeker met de duurder wordende materiaalkosten ben je voor je het weet al door je geplande budget heen. Daarom is het geen verkeerd idee om eens goed na te gaan op welke manieren jij wat geld kunt besparen. Zo houd je meer over voor leuke dingen. In dit artikel geven we je vier handige tips om veel geld te besparen tijdens je verbouwing.

 

1. Begin met een goede verzekering

Een verzekering lijkt vaak als weggegooid geld, want ‘jou overkomt heus niets’. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. En als je daar niet voor verzekerd bent, betaal jij de rekening. Met een verzekering ben je voor een klein bedrag gedekt tegen onverwachte kosten. Denk hierbij aan je opstalverzekering. Deze dekt echter niet alle mogelijke schaden, dus een aanvullende verzekering is wellicht nodig. Of stap over op een betere verzekeraar met een bredere dekking. Zo weet je in ieder geval dat je goed zit mocht er iets misgaan tijdens je verbouwing. 

 

2. Zorg dat je onderhoud meeneemt in je verbouwing

Verbouwen gaat niet alleen om opknappen of mooier maken. Natuurlijk wil je het liefst beginnen met het plaatsen van je prachtige nieuwe badkamertegels, maar als je niet direct je verouderde kozijnen meeneemt, kun je later tegen hogere kosten oplopen. Als je kozijn namelijk door blijkt te rotten, moet je later alles weer verwijderen om het probleem op te lossen. Onderhoud van je huis zorgt ervoor dat de basis weer tiptop in orde is, en daarmee weer jarenlang meegaat. Neem dit dus zeker mee in je kostenberekening en in je tijdsplanning.

 

3. Zorg dat je de juiste hulpmiddelen in huis hebt

Om je klussen netjes en efficiënt uit te kunnen voeren, heb je bepaalde hulpmiddelen nodig. Dit kan van alles zijn, van een kwalitatief goede kwast die geen pluisjes achterlaat op je nieuwe muren tot een goederenlift die grote meubelen naar de bovenste verdieping kan tillen omdat het trapgat net te smal is. Veel gereedschap heb je misschien al in huis, andere middelen zul je moeten aanschaffen. Let hierbij ook goed op of je iets wilt kopen, lenen of huren. Zoals we net al noemden: kwasten zul je moeten kopen, maar je kunt natuurlijk wel gemakkelijk een goederenlift huren, want deze stal je niet even zomaar in je garage.

 

4. Wees niet bang om korting te vragen

Dat we het in de supermarkt niet doen, is logisch. En bij het aanschaffen van een paar schuurpapiertjes en een schroevendraaier hoef je er ook niet op te rekenen. Maar koop jij een volledig nieuwe keuken? Vraag dan gerust of de verkoper een mooie prijs voor je kan regelen. Je geeft dan namelijk flink wat geld uit. De kans is groot dat ze hier en daar wel wat van de eindrekening kunnen snoepen. Zo bespaar je soms al honderden euro’s op je grote aankopen!Vergelijk ook verschillende leveranciers, want deze kunnen flink van elkaar verschillen.
 

Hopelijk heb je met deze vier tips de kennis op zak om alles, maar dan ook echt alles uit je verbouwbudget te halen! 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Haarlem.

Aanmelden