Actueel

Nieuws

NVM ziet druk op de woningmarkt toenemen Lokaal nieuws woensdag 17 april 2024

NVM ziet druk op de woningmarkt toenemen

De Nederlandse koopwoningmarkt beleefde een sterk eerste kwartaal van het jaar, ondanks dat dit normaal een vrij rustige periode is. Volgens recente gegevens van de NVM zijn er ongeveer 29.500 bestaande koopwoningen verkocht. Dit betekent een stijging van 4% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Vooral de sterke toename van het aantal nieuwbouwwoningen is opvallend.

Je kind aan een huis helpen? Teken mee op de hypotheek Lokaal nieuws woensdag 03 april 2024

Je kind aan een huis helpen? Teken mee op de hypotheek

Betaalbare koopwoningen voor jonge woningkopers zijn schaars. Vaak springen ouders bij om het kopen van een huis toch mogelijk te maken. Je kunt jouw kind op verschillende manieren ondersteunen. Zo is het mogelijk om mee te tekenen op de hypotheek. Wat is het precies en waar moet je op letten voordat je jouw handtekening zet? 

Extra aflossen voor lagere maandlasten. Wat levert het nu echt op? Lokaal nieuws woensdag 20 maart 2024

Extra aflossen voor lagere maandlasten. Wat levert het nu echt op?

Door af te lossen op je hypotheek gaat de schuld in kleine stapjes naar nul. Met extra aflossingen kun je dit proces versnellen en een groot verschil maken. De voordelen van extra aflossen worden vaak onderschat. Je bent niet alleen eerder schuldenvrij, maar ziet ook direct de maandlasten dalen. Tijd voor enkele voorbeelden. 

5 tips voor mensen die in Haarlem gaan wonen Lokaal nieuws dinsdag 12 maart 2024

5 tips voor mensen die in Haarlem gaan wonen

Haarlem is zeer in trek. Niet zo vreemd, je zit immers zo aan het strand en je staat in een zucht op de Dam in Amsterdam. Dat je daar in de spits beter de fiets of het openbaar vervoer voor kunt gebruiken is misschien niet ideaal, maar wel beter voor jou en het milieu. Is Haarlem nieuw voor je? Kijk dan snel naar deze 5 tips en je krijgt nog meer zin om ook een Mug te worden.

Financieel advies

Verhuizen doe je niet zonder je voor te bereiden. Daarbij maakt het niet uit of je gaat wonen in Haarlem, Amsterdam of Vaals. Een van de belangrijkste dingen om te doen is je financiële plaatje in kaart brengen. Een financieel adviseur in Haarlem heeft als extra voordeel dat het een lokale expert is. Hij of zij weet perfect wat er in Haarlem en omgeving speelt en kan je het optimale advies geven. Daarbij gaat het niet alleen over wonen, maar ook over zaken zoals het pensioen.

De hypotheek

Voor een nieuwbouwwoning kunnen verschillende hypotheken worden afgesloten. Een nieuwbouwhypotheek is een erg interessante. Dit is een combinatie van bestaande hypotheekvormen, maar dan met betere voorwaarden die speciaal voor het kopen van een nieuwbouwwoning geldt. Dan kun je denken aan de optie om extra te kunnen lenen voor meerwerk en extra verduurzaming, maar ook aan een lagere rente en langere geldigheid van je hypotheekofferte.

Let goed op met een overbruggingshypotheek. Hiermee neem je een voorschot op de verkoopwinst/overwaarde van je huidige woning. Dit is vaak gebaseerd op een variabele rente. Bij een stijgende rente kan de maandlast van de overbruggingshypotheek behoorlijk oplopen, terwijl je de kosten van je nieuwbouwhypotheek en de hypotheek op je huidige woning al hebt. Het belang van onafhankelijk hypotheekadvies is dan ook groot. Daarbij wordt er gekeken naar je inkomen, je persoonlijke situatie en je wensen, zodat je de beste hypotheek kunt afsluiten.

Kijk naar de wijk

Tussen nieuwbouwwijken kunnen behoorlijke verschillen zitten. De ene wijk is net klaar, wat je niet alleen ziet aan de straten en de bergen zand in de wijk, maar ook aan de karige begroeiing. Daar moet je wel tegen kunnen. Als je niet vrolijk wordt bij de gedachte van een paar jaar kale vlakte als uitzicht, is het beter om in een wat ‘oudere’ wijk te gaan wonen. Daar is de beplanting al gegroeid en heb je een mooier uitzicht.

Let op de voorzieningen

Je doet er goed aan voor jezelf op een rij te zetten wat je belangrijk vindt in de wijk. Wil je ‘alleen’ een mooi huis? Of vind je het ook wel prettig als er meerdere voorzieningen in de wijk liggen? Door deze wensen mee te nemen, is het makkelijker om een goede keuze te maken. Nu is Haarlem geen Amsterdam, maar ook geen Spaarnwoude. Stel dat je met je gezin in Haarlem komt wonen, dan is het wel zo fijn als de school een beetje in de buurt staat.

Koop lokaal

De lokale ondernemer bepaalt voor een groot deel de leefbaarheid in een stad of dorp. Nu kan een plaats zoals Haarlem wel tegen een stootje, maar als er steeds meer ondernemers verdwijnen, is dat bepalend voor de sfeer in de stad. Dat is trouwens niet de enige reden om lokaal te kopen. Je leert de stad namelijk sneller kennen als je naar de lokale winkels gaat. Zo sla je dus twee vliegen in één klap.

 

Zo wordt een voorlopig koopcontract definitief Lokaal nieuws woensdag 06 maart 2024

Zo wordt een voorlopig koopcontract definitief

Het bieden op een huis is goed gegaan. Jij en de verkopend makelaar zijn akkoord. Tijd om het voorlopig koopcontract, ofwel ‘koopovereenkomst woning’ te tekenen. Aan dit koopcontract voor jouw huis is overigens weinig voorlopig. Behalve als het aankomt op de ontbindende voorwaarden en de bedenktijd.

Hypotheekrente kort of lang vastzetten? Risico versus zekerheid Lokaal nieuws woensdag 21 februari 2024

Hypotheekrente kort of lang vastzetten? Risico versus zekerheid

Vorig jaar constateerden we het al, huizenkopers kiezen vaker voor een korte rentevaste termijn bij het afsluiten van hun hypotheek. Marktpartijen zien dat dit nog steeds het geval is en waarschuwen voor de risico’s. Waarom zou jij kiezen voor een rentevaste termijn van 5, 10, 20 of zelfs 30 jaar? We nemen in dit artikel de belangrijkste overwegingen door.

Een verbouwing financieren? Dit zijn de opties Lokaal nieuws woensdag 07 februari 2024

Een verbouwing financieren? Dit zijn de opties

Verhuizen naar een andere plek kan een mooi nieuw avontuur zijn. Toch is verbouwen soms een betere optie. Zeker als je het nog naar je zin hebt in de buurt waar je woont. Door te verbouwen kun je helemaal zelf bepalen waar je meer ruimte creëert of hoe de nieuwe keuken eruit komt te zien. Het financieren van een verbouwing kan op verschillende manieren. We lichten de meest gebruikelijke toe. 

Van dip naar stijging op de woningmarkt Lokaal nieuws woensdag 24 januari 2024

Van dip naar stijging op de woningmarkt

In 2023 lag de gemiddelde prijs van een bestaande koopwoning 2,8% lager dan in 2022. Dit was de eerste keer in tien jaar dat de prijzen gemiddeld lager waren dan in het voorgaande jaar. Kijken we naar de meest recente cijfers, dan valt op dat de kleine dip alweer weggepoetst is. 

De prijsindex van bestaande koopwoningen bereikte in 2022 het hoogste niveau sinds de start van de metingen in 1995. Vanaf augustus 2022 begonnen de huizenprijzen te dalen. Omdat deze daling ook in 2023 aanhield, eindigde het jaar met een min ten opzichte van heel 2022.

Kiezen voor variabel nu de hypotheekrente daalt? Lokaal nieuws woensdag 10 januari 2024

Kiezen voor variabel nu de hypotheekrente daalt?

In de afgelopen weken regende het verlagingen van de hypotheekrente. De verwachting is dat deze dalende trend door zal zetten, zeker als Centrale Banken de rentes verlagen in de komende tijd. Sta jij op het punt om een hypotheek af te sluiten? In een markt met dalende hypotheekrentes kan het zinvol zijn om (deels) te kiezen voor een variabele of kortlopende rente. Wat is daar het voordeel van?

 

Top-10 artikelen in 2023. Heb je wat gemist? Lokaal nieuws woensdag 13 december 2023

Top-10 artikelen in 2023. Heb je wat gemist?

In het afgelopen jaar werd sparen weer relevant door de gestegen rente. Ook onderwerpen rond hypotheken en wonen bleven populair. Wat bijvoorbeeld te doen als de rentevaste periode van je hypotheek afloopt en welke verbouwingen dragen bij aan de waarde van je woning? We hebben de populairste artikelen op een rij gezet. Zo check je eenvoudig of je iets gemist hebt dit jaar.

Hypotheek en huis in 2024: de belangrijkste wijzigingen Lokaal nieuws woensdag 29 november 2023

Hypotheek en huis in 2024: de belangrijkste wijzigingen

In 2024 verandert er veel rond het thema huis en hypotheek. Zo worden de leennormen verruimd, zeker als je een energiezuinige woning koopt. Ook op het vlak van Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en de studieschuld wijzigt het nodige. Onderstaand een overzicht van de belangrijkste veranderingen in 2024.

Stappenplan extra aflossen op je hypotheek Lokaal nieuws woensdag 15 november 2023

Stappenplan extra aflossen op je hypotheek

Aflossen op je hypotheek voelt soms aan als een lange reis, maar wat als je sneller op je bestemming wilt zijn? Extra aflossen kan een uitstekend idee zijn, vooral als je minder rente wilt betalen en sneller schuldenvrij wilt zijn. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je dit kunt doen.

Vloerverwarming: comfort en efficiëntie in één Lokaal nieuws woensdag 01 november 2023

Vloerverwarming: comfort en efficiëntie in één

Een eigen woning is voor veel mensen het meest kostbare bezit dat ze hebben. Als huiseigenaar is dan ook belangrijk om jezelf te beschermen tegen onvoorziene schades. Dat kan met verschillende woonverzekeringen. Maar welke zijn echt noodzakelijk en welke zijn aanvullend? We geven een voorzet. 

Kunststof voordeuren een statement voor een nieuwbouw huis Lokaal nieuws dinsdag 31 oktober 2023

Kunststof voordeuren een statement voor een nieuwbouw huis

Als je bezig bent met het plannen van je droomhuis in een nieuwbouwproject, zijn er talloze beslissingen die je moet nemen om ervoor te zorgen dat je huis niet alleen functioneel is, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Een van de meest cruciale keuzes die je moet maken, is die van de voordeur. Je voordeur is het visitekaartje van je huis, en het is het eerste wat bezoekers te zien krijgen. Kunststof voordeuren zijn een uitstekende optie om een statement te maken in jouw nieuwbouwhuis.

De voordelen van kunststof voordeuren

Laten we eens kijken naar enkele van de voordelen van kunststof voordeuren en waarom ze de perfecte keuze kunnen zijn voor jouw nieuwbouwproject:

Duurzaamheid
Kunststof voordeuren staan bekend om hun duurzaamheid. Ze zijn bestand tegen alle weersomstandigheden, van regen en wind tot de felste zon. Dit betekent dat je voordeur er na jaren van gebruik nog steeds als nieuw uit zal zien.

Onderhoudsvriendelijk
Een van de grote voordelen van kunststof is dat het weinig onderhoud vereist. In tegenstelling tot houten deuren hoef je je geen zorgen te maken over schuren, schilderen of regelmatige behandelingen. Even afnemen met een vochtige doek is vaak al voldoende om de deur in topconditie te houden.

Isolatie
Kunststof voordeuren zijn uitstekend in het behouden van de temperatuur in je huis. Ze bieden uitstekende isolatie, wat resulteert in lagere energiekosten en meer comfort gedurende het hele jaar.

Veiligheid
Veiligheid is een topprioriteit in elk huis. Kunststof voordeuren kunnen worden uitgerust met geavanceerde vergrendelingssystemen, wat je gemoedsrust geeft, wetende dat je huis goed beveiligd is.

Stijlvol en veelzijdig

Kunststof voordeuren zijn niet alleen praktisch, maar ook stijlvol. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, stijlen en afwerkingen. Of je nu de voorkeur geeft aan een klassieke uitstraling of iets moderners, kunststof deuren bieden volop mogelijkheden om je nieuwbouwhuis een persoonlijke touch te geven.

Een statement van persoonlijkheid

Je voordeur is de eerste indruk die mensen van je huis krijgen. Het is de plek waar je jouw persoonlijkheid en stijl kunt laten zien. Kunststof voordeuren bieden je de kans om je huis een opvallende uitstraling te geven. Kies een gedurfde kleur, voeg glas in lood toe, of ga voor een minimalistisch ontwerp. Wat je ook kiest, kunststof voordeuren kunnen jouw persoonlijke statement worden.

Milieuvriendelijk

Als je om het milieu geeft, zul je blij zijn te horen dat kunststof voordeuren ook een duurzame keuze zijn. Ze zijn gemaakt van recyclebaar materiaal en hebben een lange levensduur, wat bijdraagt aan minder afval en een kleinere ecologische voetafdruk.

Kies voor DHK Benelux voor kwaliteitsproducten

Kunststof voordeuren zijn niet alleen functioneel en duurzaam, maar ze bieden ook talloze mogelijkheden voor het personaliseren van jouw nieuwbouwhuis. Als je op zoek bent naar een manier om een statement te maken en je huis te laten opvallen, overweeg dan kunststof voordeuren van DHK Benelux voor kwaliteitsproducten als een slimme en stijlvolle keuze.

Of je nu een modernistisch ontwerp ambieert of juist een meer traditionele uitstraling, kunststof voordeuren kunnen de perfecte aanvulling zijn op jouw droomhuis. Ze combineren stijl, duurzaamheid, en functionaliteit op een manier die je huis tot een echt statement maakt. Dus, waar wacht je nog op? Laat je voordeur het verhaal van jouw huis vertellen en maak indruk vanaf het allereerste moment dat je gasten verwelkomt.

 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Haarlem.

Aanmelden