Actueel

Nieuws

‘Stijging woningprijs vlakt pas af als hypotheekrente stijgt’ Lokaal nieuws woensdag 30 juni 2021

‘Stijging woningprijs vlakt pas af als hypotheekrente stijgt’

De trend van stijgende huizenprijzen zet ook in mei enthousiast door. Zo is het prille record van april alweer verbroken. Waar in april nog een stijging van 11,5% te zien was in vergelijking met het jaar ervoor, is het verschil in mei 12,9%. Dit is de sterkste prijsstijging sinds april 2001, zo blijkt uit cijfers van het Kadaster.

In juni 2013 bereikten de woningprijzen een dieptepunt. Sindsdien is er sprake van een stijgende lijn. Zo lag de prijsindex voor bestaande woningen in mei dit jaar op het hoogste niveau ooit. Vergeleken met het dal in 2013 zijn de prijzen in mei met 66,8% gestegen. Stel je kocht destijds een gemiddelde woning van €200.000. Inmiddels zou je voor dezelfde woning circa €333.600 betalen.

START BOUW Lokaal nieuws vrijdag 25 juni 2021

START BOUW

Er is afgelopen periode hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de bouw van HAAVE. Op 23 juni 2021 is de bouw gestart van dit bijzondere project en is de eerste heipaal een feit. Daarna zal het niet lang duren voordat de eerste contouren van de gebouwen zichtbaar zijn. 

Er is afgelopen periode hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de bouw van HAAVE. Op 23 juni 2021 is de bouw gestart van dit bijzondere project en is de eerste heipaal een feit. Daarna zal het niet lang duren voordat de eerste contouren van de gebouwen zichtbaar zijn. 

Op vakantie naar een oranje land? Verzekeringsdekking niet altijd geldig! Lokaal nieuws woensdag 16 juni 2021

Op vakantie naar een oranje land? Verzekeringsdekking niet altijd geldig!

Met de zomervakantie voor de deur staan we meer dan ooit te trappelen om weer op reis te gaan. De reisadviezen van de overheid kleuren alleen nog oranje voor veel landen. Ondanks de negatieve adviezen zijn de meeste grenzen wel weer open voor toeristen. Wat kan je van je verzekeraar verwachten als je toch afreist naar een ‘oranje’ gebied? Dat verschilt per verzekering en aanbieder.

De meeste landen hebben op dit moment code oranje gekregen van de overheid. Oranje betekent: alleen noodzakelijk reizen. Reis je af naar een dergelijk gebied, dan moet je bij terugkomst in quarantaine en jezelf na vijf dagen laten testen. 

Hypotheekrente stijgt bij veel geldverstrekkers Lokaal nieuws woensdag 02 juni 2021

Hypotheekrente stijgt bij veel geldverstrekkers

Vorige week schreven we al over mogelijke druk op de hypotheekrente. Inmiddels heeft een groot aantal geldverstrekkers de hypotheekrente verhoogd. Het is de verwachting dat meer aanbieders volgen. Het gaat overigens om minimale verhogingen met een beperkt effect op je maandlasten. Belangrijker is dat het een voorzichtige trendbreuk is.

Een groeiend lijstje geldverstrekkers verhoogt de rente. In de afgelopen dagen voerden onder meer ABN, Hypotrust, Florius, NIBC en ASR een verhoging door.

OPSCHORTENDE VOORWAARDEN VERVULD Lokaal nieuws woensdag 02 juni 2021

OPSCHORTENDE VOORWAARDEN VERVULD

We zijn blij alle kopers te kunnen melden dat de opschortende voorwaarden, zoals vermeld in de koop- en aannemingsovereenkomst zijn vervuld!

We zijn blij alle kopers te kunnen melden dat de opschortende voorwaarden, zoals vermeld in de koop- en aannemingsovereenkomst zijn vervuld! Dit betekent dat de overeenkomst hiermee definitief in werking zijn getreden en de bouw definitief doorgaat. Wij verwachten hiermee in de zomer te starten. Kortom: weer een stapje dichter bij de sleutel van uw nieuwe woning in Haarlem!

Hypotheek voor verbouwing afsluiten? Let op deze punten Lokaal nieuws woensdag 19 mei 2021

Hypotheek voor verbouwing afsluiten? Let op deze punten

Het totaal aantal te koop staande huizen neemt steeds verder af. Woningen die te koop staan zijn soms al van de markt voor ze op Funda verschijnen. Door de grote druk en hoge koopprijzen kiezen veel mensen voor verbouwen in plaats van verhuizen. Is dit bij jou ook het geval? We geven aan hoe het financieren bij veel banken werkt.

In het eerste kwartaal van 2021 kwamen er 71.566 hypotheekaanvragen binnen, zo blijkt uit cijfers van Hypotheek Data Netwerk (HDN). Hiermee ligt het niveau lager dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het aantal hypotheekaanvragen voor oversluitingen, tweede hypotheken en verbouwingen nam wel met tien procent toe. 

Hypotheek voor verbouwing blijft populairder
De vraag naar het financieren van een verbouwing neemt al langer toe. In het eerste kwartaal van 2018 werden er 8.000 hypotheekaanvragen voor verbouwingen gedaan. In hetzelfde kwartaal van 2021 waren dit er bijna 20.000. Naast het steeds krappere woningaanbod heeft ook de corona-uitbraak het enthousiasme voor woningbetering aangewakkerd. 

Tijdelijk geen boete bij ontbreken energielabel Lokaal nieuws woensdag 05 mei 2021

Tijdelijk geen boete bij ontbreken energielabel

Sinds begin dit jaar is de aanvraag van een nieuw energielabel een stuk duurder geworden. Dit komt doordat de beoordeling niet meer online wordt gedaan maar door een inspecteur ter plaatse. Het opstarten van deze nieuwe meetmethode gaat niet over rozen. Vanwege het moeizame proces gaat de overheid soepeler om met het ontbreken van het verplichte energielabel bij verkoop of verhuur.

In 2008 stelde de Europese Unie al een verplicht energielabel in. In Nederland werd het pas een verplichting in 2015, na enkele reprimandes van de EU. Het beoordelingsysteem bleek echter te weinig accuraat en er moest een nieuwe manier van beoordelen komen. Dat het ook nu niet vlekkeloos gaat ligt helemaal in de lijn.

Welke workout oefeningen kun je doen vanuit huis? Lokaal nieuws dinsdag 04 mei 2021

Welke workout oefeningen kun je doen vanuit huis?

We weten allemaal dat dagelijkse lichaamsbeweging goed is voor het optimaliseren van de gezondheid. Maar met zoveel opties en grenzeloze informatie is het gemakkelijk om overweldigd te raken door wat nou precies werkt. Maar maak je geen zorgen, in dit artikel vind je een paar goede workout oefeningen die je zeker helpen om gezonder te worden. Het grootste voordeel van deze exercises is dat je de oefeningen gewoon vanuit huis kunt doen. Je hoeft dus niet eens naar een sportschool te gaan om een Olympische halterstang 50mm te gebruiken.

Squat

Squats vergroten de kracht van het onderlichaam en de kern, evenals flexibiliteit in je onderrug en heupen. Omdat ze enkele van de grootste spieren in het lichaam gebruiken, pakken ze ook een grote klap uit in termen van verbrande calorieën. Met behulp van bumper plates kun je de oefening nog uitdagender maken, maar dat hoeft niet beslist. Zo doe je de squat:


Begin door rechtop te staan, met je voeten iets breder dan schouderbreedte uit elkaar en je armen langs je lichaam.
Zet je kern vast en houd je borst en kin omhoog, duw je heupen naar achteren en buig je knieën alsof je in een stoel gaat zitten.
Zorg ervoor dat je knieën niet naar binnen of naar buiten buigen, en laat je zakken totdat je dijen evenwijdig aan de grond zijn en breng je armen in een comfortabele positie voor je. Pauzeer een seconde, strek dan je benen en keer terug naar de beginpositie.
Voltooi 3 sets van 20 herhalingen.


Lunge

Je evenwicht op de proef stellen is een essentieel onderdeel van een goed afgeronde trainingsroutine die je thuis doet. Lunges doen precies dat, waardoor functionele beweging wordt bevorderd en tegelijkertijd de kracht in je benen en bilspieren wordt vergroot. Hieronder lees je hoe je een lunge doet:


Begin door met je voeten op schouderbreedte uit elkaar te staan ​​en je armen naar beneden.
Doe een stap naar voren met je rechterbeen en buig je rechterknie terwijl je dit doet en stop wanneer je dij parallel aan de grond is. Zorg ervoor dat je rechterknie niet voorbij je rechtervoet reikt.
Duw je rechtervoet omhoog en keer terug naar de startpositie. Herhaal met je linkerbeen precies dezelfde beweging.
Voltooi 10 herhalingen voor 3 sets.


Push up

Push ups zijn één van de meest elementaire, maar effectieve bewegingen van het lichaamsgewicht die je kunt uitvoeren vanwege het aantal spieren dat wordt aangeworven om ze uit te voeren. Hieronder lees je hoe dat werkt:


Begin in een plankpositie. Je kern moet strak zijn, schouders naar beneden en naar achteren getrokken en je nek moet neutraal zijn.
Buig je ellebogen en begin je lichaam op de grond te laten zakken. Wanneer je borst eraan schuurt, strek je je ellebogen uit en keer je terug naar het begin. Concentreer je erop dat je je ellebogen tijdens de beweging dicht bij je lichaam houdt.
Voltooi 3 sets van zoveel mogelijk herhalingen.

Omgevingsvergunning HAAVE onherroepelijk Lokaal nieuws vrijdag 09 april 2021

Omgevingsvergunning HAAVE onherroepelijk

De gemeente Haarlem heeft op 24 februari jl. de omgevingsvergunningaanvraag voor de bouw verleend. Deze heeft zes weken ter inzage gelegen en is op 8 april onherroepelijk geworden.  

De gemeente Haarlem heeft op 24 februari jl. de omgevingsvergunningaanvraag voor de bouw verleend. Deze heeft zes weken ter inzage gelegen en is op 8 april onherroepelijk geworden.  

De verwachting is dat na het kappen van de bomen en het verwijderen van verhardingen, oude funderingen en andere obstakels de bouw deze zomer van start gaat

61 Huurappartementen in HAAVE verkocht Lokaal nieuws dinsdag 06 april 2021

61 Huurappartementen in HAAVE verkocht

Goed nieuws! Bemog Projektontwikkeling heeft de 61 huurappartementen in HAAVE verkocht aan ASR Dutch Core Residential Fund. Het ASR Dutch Core Residential Fund investeert in duurzame, hoogwaardige appartementen en eengezinswoningen in met name het middenhuursegment, waar ook de huurwoningen van HAAVE in zullen worden verhuurd.

Goed nieuws! Bemog Projektontwikkeling heeft de 61 huurappartementen in HAAVE verkocht aan ASR Dutch Core Residential Fund. Het ASR Dutch Core Residential Fund investeert in duurzame, hoogwaardige appartementen en eengezinswoningen in met name het middenhuursegment, waar ook de huurwoningen van HAAVE in zullen worden verhuurd.

Het ASR Dutch Core Residential Fund neemt 61 huurappartementen, 47 parkeerplaatsen en een commerciële ruimte af. Meer weten? Lees het volledige persbericht nu op: https://asrrealestate.nl/nieuws/2021/04/bemog-projektontwikkeling-verkoopt-61-woningen-aan-asr-dutch-core-residential-fund

Aansprakelijkheidsverzekering: 3 grote misverstanden Lokaal nieuws donderdag 01 april 2021

Aansprakelijkheidsverzekering: 3 grote misverstanden

Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren kan een hoop ellende voorkomen. Het biedt dekking voor jouw aansprakelijkheid van schade aan personen en spullen. De schade van de vaas die je bij je ouders omstootte kun je zelf wel vergoeden. Het wordt anders als het om letselschade gaat. Die schade loopt al snel in de tonnen. Over de aansprakelijkheidsverzekering bestaan nogal wat misverstanden. We lichten er drie uit.

Woningprijs stijgt ver voorbij NHG grens Lokaal nieuws vrijdag 26 maart 2021

Woningprijs stijgt ver voorbij NHG grens

De woningmarkt kwam in januari stevig uit de startblokken. In februari zette de spurt door. De prijs van de gemiddelde woning steeg 10,4 procent, de grootste prijsstijging in 20 jaar. Een gemiddelde woning kost op dit moment €369.000. Dit blijkt uit cijfers van het Kadaster en CBS. Door de stijgende woningprijs raakt het vangnet van Nationale Hypotheek Garantie voor steeds meer kopers uit zicht.

Nog steeds is van een coronadip op de huizenmarkt absoluut geen sprake, aldus CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen. Dit is niet alleen te zien aan de stijging van de verkoopprijzen van woningen, maar ook aan het aantal transacties. In de eerste twee maanden van dit jaar zijn er 26 procent meer woningen van eigenaar gewisseld in vergelijking met vorig jaar in dezelfde periode. De afschaffing van de overdrachtsbelasting voor starters heeft ongetwijfeld bijgedragen aan het enthousiasme onder kopers.

Hypotheek oversluiten blijft booming door lage hypotheekrente Lokaal nieuws woensdag 10 maart 2021

Hypotheek oversluiten blijft booming door lage hypotheekrente

Vooral door het oversluiten van hypotheken draait de hypotheekmarkt nog steeds op volle toeren. Dit blijkt uit cijfers van Hypotheken Data Netwerk (HDN). In februari zijn er ruim tien procent meer hypotheekaanvragen gedaan dan in dezelfde maand in 2020. Het gaat om ongeveer 45.000 aanvragen. Het hypotheek oversluiten blijft populair door de extreem lage hypotheekrente, doorstromers zijn minder vertegenwoordigd.

Ongeveer een derde (13.000) van de hypotheekaanvragen zijn gedaan door oversluiters. In februari 2020 lag de gemiddelde hypotheeksom van deze groep nog op €234.000. Afgelopen februari is dit met 7,1 procent gestegen naar €252.000. Huiseigenaren kozen bij het hypotheek oversluiten relatief vaak voor een rentevaste periode van 20 jaar. Dit zijn de laagste hypotheekrentes op dit moment: 

Trends woningmarkt: Een plekje in de slimme stad Lokaal nieuws dinsdag 09 maart 2021

Trends woningmarkt: Een plekje in de slimme stad

Op nummer 6 in  de top 10 trends in de woningmarkt : "Een plekje in de slimme stad". Technologie stopt niet bij de voordeur. Woonblokken, wijken, stadsdelen: technologie dringt door tot op een veel groter schaalniveau. Waar een slimme woning vooral voordelen biedt voor het individu, gaat de ontwikkeling naar slimme steden over het creëren van waarde en voordelen voor de maatschappij als geheel. Synergie tussen beide thema’s ligt voor de hand. De komende jaren gaan er veel voordelen behaald worden door technologie, Internet of Things (IoT) en slimme software in huizen te plaatsen. 

SMART HOMESSynergie tussen beide thema’s ligt voor de hand. De komende jaren gaan er veel voordelen behaald worden door technologie, Internet of Things (IoT) en slimme software in huizen te plaatsen.

Deze zogenaamde smart homes zijn erop gericht om het comfort en gemak in de woning te vergroten. Tegelijkertijd is er een ontwikkeling gaande waarbij een netwerk van slimme woningen, gecombineerd met sensoren, autonome vervoersoplossingen en digitale diensten leiden tot ‘slimme steden’.

 

Woningborg in de uitzending van "Doe Maar Duurzaam" op RTL Z! Lokaal nieuws dinsdag 09 maart 2021

Woningborg in de uitzending van "Doe Maar Duurzaam" op RTL Z!

Doe Maar Duurzaam is een programma wat wordt uitgezonden door RTL Z. In de afgelopen uitzending van 5 februari werd uitgebreid aandacht besteed aan Woningborg en het Woningborg Kwaliteitsborging Instrument (WKI).

Stijging hypotheekrente in het verschiet? Lokaal nieuws woensdag 24 februari 2021

Stijging hypotheekrente in het verschiet?

In de afgelopen weken hebben diverse geldverstrekkers de hypotheekrente verhoogd. Alleen dat is al nieuws in een tijd waarin de hypotheekrentes vooral dalen. Bij de sporadische verhogingen gaat het vooral om hypotheken met een rentetermijn van 10 jaar en langer. Gaan we afscheid nemen van de historisch lage hypotheekrentes of is het daar nog te vroeg voor?

Duurzaamheid: Drinkwater transportleiding wordt verlegd Lokaal nieuws zaterdag 13 februari 2021

Duurzaamheid: Drinkwater transportleiding wordt verlegd

Er zijn werkzaamheden aan de gang dichtbij het terrein van HAAVE. Momenteel wordt de drinkwatertransportleiding van PWN op het voormalige Damiate terrein in opdracht van de gemeente verlegd. Deze werkzaamheden vinden plaats van 15 februari t/m eind april 2021.

Er zijn werkzaamheden aan de gang dichtbij het terrein van HAAVE. Momenteel wordt de drinkwatertransportleiding van PWN op het voormalige Damiate terrein in opdracht van de gemeente verlegd. Deze werkzaamheden vinden plaats van 15 februari t/m eind april 2021. Wil je hier meer over weten? Ga dan naar www.indebuurt.nl/haarlem/gemeente/werkzaamheden-aan-waterleidingboerhaavewijk-dit-zijn-de-gevolgen~106579/

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Haarlem.

Aanmelden