Actueel

Nieuws

Dit kan een verhuisbedrijf uit Haarlem voor je uit handen nemen Lokaal nieuws woensdag 30 oktober 2019

Dit kan een verhuisbedrijf uit Haarlem voor je uit handen nemen

 

Verhuizen is een grote verandering in het leven van een persoon. Een andere stad of dorp of in een ander land. Het wonen in een nieuw huis is voor iedereen wennen in het begin. Zo komt het vaak voor dat mensen die net verhuisd zijn, voelen of ze op vakantie zijn. Dit gevoel zal na een paar maanden wegvagen. Het is altijd belangrijk dat de verhuizing naar de nieuwe woning goed verloopt. Zorg daarom dan, dat al je spullen heelhuids aankomen op de plaats van bestemming. Deze taken kunnen zonder moeite worden overgenomen door professionele verhuizers. Zij kunnen je inboedel voor een studentenprijs van punt A naar punt B krijgen. Om meer hier over te weten te komen zou je deze tekst eens moeten lezen. Hierin worden veel handige tips beschreven hoe jij het best kan verhuizen en welke tips jij zelf kan doen en welke je beter kan overhandigen aan de verhuizers.

De stad Haarlem

Je leest deze tekst waarschijnlijk omdat je op zoek bent naar extra informatie over het verhuizen naar de stad Haarlem. Haarlem is een mooie stad met eeuwenoude gebouwen die te bewonderen zijn. De stad staat bekent om zijn gezelligheid. Wekelijkse markten zorgen voor een leuke sfeer in de stad. In heel de stad zijn talloze musea te vinden over de rijke historie van Haarlem. Omdat Haarlem een middelgrote stad is, is het er niet al te druk. Het toerisme is niet storend en brengt iets extra’s aan de stad. Rondom het centrum zijn leuke winkeltjes te vinden waar je van alles kan kopen. Verder zijn er genoeg supermarkten door heel de stad voor het gemakkelijk maken van het halen van je boodschappen.

Zoek naar verhuizers

Zoek online naar verhuisbedrijf Haarlem of verhuizers Haarlem om goede verhuizers te vinden. Het is handig om verhuizers uit Haarlem in te huren, omdat zij dan niet al te lang hoeven reizen. Dit zal ook in de prijs te zien zijn. Ook kennen zij de stad goed omdat zij er meestal werk verrichten. Je kan op de site van het verhuisbedrijf uit Haarlem een offerte aanvragen. Hierin kan je informatie vermelden die cruciaal is voor de verhuizers. Zoek daarom van tevoren uit wat de grootte is van je inboedel zodat de verhuizers weten met welk materiaal ze moeten komen en met hoeveel verhuizers de klus binnen een redelijke tijd geklaard kan zijn. Na de aanvraag, kan je binnen enkele dagen een vrijblijvende offerte verwachten met de geschatte kosten.

Welke taken kan je het best zelf doen

Pak je spullen in
Bij de verhuizers kan je ook terecht voor het huren van verhuisdozen. Dit is een stuk voordeliger dan het nieuwkopen van de dozen. Zorg dat je vooraf een inschatting hebt gemaakt van het benodigde aantal dozen. Ben je in het bezit van grote of vreemd vormige voorwerpen die je toch graag in een doos wilt verpakken? Zorg dan dat je hiervoor een speciale maat doos besteld. Pak de dozen slim in. Zorg dat je door kleine kenmerken op de doos gelijk kan zien welke doos naar welke kamer moet. Zo kan de verhuizing een stuk sneller gedaan worden. Voor grote meubels zoals een bank of een koelkast is er een speciaal verpakkingsmateriaal. Dit is erop gemaakt dat er bijna onmogelijk krassen of deuken in jouw meubels kunnen komen. Moeten deze objecten verhuisd worden. Dan kan het handig zijn om bij de verhuizers aan te geven dat je een verhuislift nodig hebt.

Hulp vragen
Heb jij gemotiveerde vrienden of familie? Zij kunnen je misschien ook helpen met de verhuizing. Zo hoef je minder verhuizers in te huren. Zorg ervoor dat je van tevoren een stappenplan hebt hoe je de verhuizing wilt hebben. Plaats bijvoorbeeld al je spullen van tevoren in een bepaalde ruimte, zodat ze makkelijk naar de nieuwe woning verhuist kunnen worden.

Dingen om niet te vergeten


Spreek een datum af. Zorg dat je dan ook echt kan. Houd er rekening mee dat de verhuizing heel de dag duurt.


Zoek naar de parkeermogelijkheden in Haarlem. Dit kan in het centrums soms nog wel eens een dingetje zijn.


Let op wegwerkzaamheden. Stuit niet met je verhuizing op afgesloten wegen.


Zorg voor beplakking van je trap. Hier kunnen de verhuizers ook mee helpen.


Zoek online naar ‘ verhuizen Haarlem ’ voor meer informatie.


Licht je nieuwe buren in van de verhuizing. De straat waar je in komt te wonen kan die dag misschien slecht begaanbaar zijn.

Verzekeringen en verhuizen Lokaal nieuws dinsdag 03 september 2019

Verzekeringen en verhuizen

Bij een verhuizing komt heel wat kijken, er moeten allerhande zaken geregeld worden en er wordt al gauw in de drukte iets over het hoofd gezien. Helaas kan dit nadelige gevolgen hebben die je liever vermijdt. Met dit artikel willen we je eraan herinneren zeker je verzekeringen niet uit het oog te verliezen als je gaat verhuizen. Bijvoorbeeld naar een van de nieuwbouwprojecten in Haarlem .

Verzekeraars op de hoogte brengen

Voor alle verzekeringen die je hebt lopen, doe je er goed aan je verzekeraar en andere partijen zo snel mogelijk op de hoogte te brengen van de verhuizing. Op die manier kun je vermijden dat belangrijke documenten op het verkeerde adres aankomen. Sommige verzekeraars hebben enkel een adreswijziging nodig, zoals de zorgverzekeraar en de autoverzekeraar. Bij andere is er iets meer nodig, zoals bij de inboedel- en opstalverzekeraar. Er verandert namelijk iets aan je opstal en inboedel bij een verhuizing.

Inboedelverzekering

Van groot belang zijn zeker de woonverzekeringen. Denk daarbij aan de opstal- en de inboedelverzekering. Door te verhuizen kan de inhoud van de inboedelverzekering veranderen. Deze wordt vaak aangepast aan de nieuwe woning. Zo kunnen er bijvoorbeeld meer of minder kamers zijn, kan de oppervlakte groter of kleiner zijn, heb je een andere vloer en heb je in je woning meer of minder aan inboedel. Al deze veranderingen kunnen ertoe leiden dat je te betalen premie verandert. Maar eigenlijk nog belangrijker; dat de waarde waartegen jij de inboedel het best kunt verzekeren, verandert. Zo ontstaat onder- of oververzekeren. De inboedelverzekering vergelijken is op het moment van een verhuizing daarom een goed idee. Verhuis de verzekering dus niet gewoon alleen maar mee, maar kijk of je deze moet aanpassen of dat er een beter alternatief is.

Opstalverzekering

Wanneer je van een gehuurde woning gaat verhuizen naar een gekochte woning, denk er dan aan dat je een opstalverzekering moet afsluiten. Is het andersom, dan kun je je huidige opstalverzekering opzeggen zodra je de koopwoning verlaat. Woningeigenaren zijn altijd verplicht om zelf een opstalverzekering af te sluiten.

Verhuisverzekering

Tijdens je verhuizing kunnen een aantal risico's onder de gewone inboedelverzekering vallen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schade opgelopen tijdens het vervoer. Dit geldt echter niet voor alle polissen. Controleer voor de verhuizing bij de verzekeraar hoe het zit met dekking tijdens de verhuizing. Vind je dat de dekking van je huidige inboedelverzekering niet voldoende is, neem dan voor een verhuisverzekering. Logischerwijs heb je deze slechts tijdelijk.

Samenwonen

Ga je samenwonen en heb je allebei een inboedel- en/of opstalverzekering lopen op je huidige adres? Zeg er dan in elk geval een van beide op. Je kunt ervoor kiezen om één inboedel- en één opstalverzekering mee te verhuizen. Maar je kunt ook in dat geval alsnog kijken naar een andere, betere verzekeringsoptie. Als je gaat samenwonen, kun je sommige verzekeringen ook samenvoegen . Heb je allebei bijvoorbeeld een aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering lopen? Vaak kun je deze ook samenvoegen. Dat kan je weer wat geld schelen.

Huisdieren en verhuizen: waar moet je rekening mee houden? Lokaal nieuws woensdag 21 augustus 2019

Huisdieren en verhuizen: waar moet je rekening mee houden?

Ga je binnenkort verhuizen? Dan zijn veel dingen waarmee je rekening mee moet houden . Zo'n verhuizing kan voor jou al behoorlijk spannend zijn. Maar zeker voor huisdieren is het een hele bevalling. Een nieuwe omgeving, zowel binnenshuis als buiten. Hoe zorg je ervoor dat jouw huisdieren zo min mogelijk last hebben van de verhuizing?

Hond en kat

Als je een hond hebt, is het handig als je ervoor zorgt dat het diertje goed voorbereid wordt op de verhuizing. Een hond is zo gewend aan zijn eigen thuis, dat het vaak even wennen is als deze ergens anders gaat wonen. Ga daarom van tevoren al een keer samen met je trouwe viervoeter kijken in het nieuwe huis en maak een wandeling in de nieuwe omgeving. Heb je een kat? Samen een wandeling maken in de nieuwe omgeving is dan niet echt geen optie. Ook is het belangrijk dat je kat steeds op een rustige plek is. Wordt de oude woning te druk tijdens de verhuizing? Zorg er dan voor dat je hond en/of kat tijdelijk ergens anders kunnen logeren. Het is verstandig om je huisdier pas het huis te laten ontdekken als de meeste spullen al zijn uitgepakt en op de juiste plek staan. Doe je dit niet, dan verandert de omgeving constant en zorgt dit ook weer voor stress bij je huisdier.

Zo went je huisdier het snelst aan de nieuwe woning

Is de verhuizing achter de rug? Dan kan het zijn dat je huisdieren nog even moeten wennen aan de nieuwe woning. Zit je kat angstig onder de bank of is je hond nog erg onrustig? Zorg er dan voor dat het dier wat rust krijgt. Let er wel op dat ramen en deuren dicht blijven. Je huisdier is immers nog gespannen en weet de weg nog niet in zijn nieuwe omgeving. Vooral buitenkatten zullen snel weglopen als je ze te vroeg naar buiten laat gaan. Het kan helpen om voldoende vertrouwde spullen uit het oude huis mee te nemen. Deze ruiken naar 'thuis', waardoor een hond of kat zich sneller kunnen hechten aan de nieuwe plek. Een kat kan dan na ongeveer vijf à zes weken rustig aan zijn eerste ontdekkingstocht buiten het nieuwe huis beginnen. Bied je huisdier ook voldoende routine. Zorg voor een vaste plek voor het mandje en het voederbakje en voer je dier zoveel mogelijk op vaste tijden.

Check van tevoren je verzekeringen

Je bereidt je verhuizing natuurlijk met veel zorg voor, maar ongeluk zit in een klein hoekje. Huisdieren kunnen geïntimideerd raken door verhuizers en alle spullen die los of in dozen door de kamer slingeren. En zoals je weet: een kat in het nauw maakt rare sprongen. Op deze manier kan er snel schade ontstaan aan je meubels en andere inboedel. In andere gevallen kunnen jouw hond en kat zelf gewond raken door de verhuizing. Maar wist je dat een kat en hond in sommige gevallen tot de inboedel worden gerekend? Lopen jouw huisdieren of je andere inboedel dus schade op bij een verhuizing, dan kun je vaak een beroep doen op je inboedelverzekering. Ga inboedelverzekeringen vergelijken en kijk goed in de polisvoorwaarden. Zo ben je op alles voorbereid. Wij wensen je alvast veel succes met de verhuizing samen met je huisdier.

Foto:  Pixabay / Counselling

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Haarlem.

Aanmelden