Verhuizen? Regel je energiecontract bij Pricewise

Actueel

Nieuws

Veilig op de ladder of steiger in je nieuwe woning Lokaal nieuws donderdag 08 juni 2023

Veilig op de ladder of steiger in je nieuwe woning

Heb je onlangs een nieuwbouwwoning gekocht en ga je daar zelf een aantal klussen in doen? Bereid je dan goed voor en zorg dat je veilig werkt. Dit is met name aan de orde als je op een ladder of steiger gaat werken. Je wilt immers geen ongeluk krijgen. We delen in dit artikel de belangrijkste tips op het vlak van veilig doe-het-zelven met behulp van klimmaterialen.

Voorkom valpartijen

Tijdens het klussen vinden veel valpartijen plaats met trapjes, ladders en vouwsteigers. Je loopt het risico om ernstig gewond te raken, blijvend letsel op te lopen of zelfs te overlijden. In veruit de meeste situaties gaat het fout vanwege een verkeerd geplaatste ladder of trap. Je zult niet de eerste zijn die een ladder bijvoorbeeld in een gevaarlijke hoek tegen een wand plaatst. De ladder staat dan niet stabiel en kan gemakkelijk omvallen. Ook kan het goed mis gaan als je je evenwicht verliest of door een beschadiging aan een trede. Het is kortom erg belangrijk om op je hoede te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen voordat je aan de slag gaat.

Klussen met degelijk klimmateriaal

Een belangrijke voorwaarde voor veilig op een hoogte klussen is het gebruik van degelijk materiaal. Denk goed na over wat je wilt gaan doen en wat je daar voor nodig hebt. Koop, leen of huur een ladder of rolsteiger die past bij jouw klus. Als je gedurende langere tijd op een hoge plek moet werken, is een steiger erg fijn. Kies klimmateriaal dat voldoet aan de wettelijke eisen en lees de handleiding goed door. Monteer en gebruik de materialen volgens de instructies van de fabrikant. Zorg er ook voor dat de boel stabiel staat. Als je een ladder bijvoorbeeld buiten in de tuin neerzet op een zachte ondergrond kan deze verzakken. Dat is vragen om ongelukken. Leg er in dat geval stevige platen onder. Bij een rolsteiger dien je er op te letten dat je de wielen blokkeert. Ook kan het nodig zijn een steiger vast te maken aan de gevel. Verder is het slim om het klimmateriaal te controleren op slijtage en schade.

Bescherming tegen vallen

Een rolsteiger met voorloopleuningen werkt heel goed ter voorkoming van valpartijen. Daarnaast kan val beveiliging de nodige bescherming bieden, met name op hogere steigers. Zo’n veiligheidsharnas heeft een weerhoudingslijn met een haak. Deze bevestig je tijdens het klussen aan de steiger. Als je dan struikelt of uitglijdt blijf je aan de steiger hangen.

Overige voorzorgsmaatregelen

Andere zaken die de veiligheid van doe-het-zelvers vergroten zijn:
Plan je werkzaamheden zorgvuldig en voorkom tijdnood;

• Draag stevige werkkleding;
• Gebruik beschermingsmiddelen, zoals handschoenen, een helm en een veiligheidsbril;
• Doe je sieraden, met name ringen, af;
• Hou kinderen en huisdieren op veilige afstand;
• Werk alleen bij voldoende licht;
• Ga aan de slag met degelijk gereedschap en materiaal;
• Wees voorzichtig met elektriciteit en brandbare stoffen;
• Hou de werkplek netjes door regelmatig rommel op te ruimen;
• Schakel een professional in bij moeilijke klussen.

Wijzig je hypotheek bij deze veranderingen Lokaal nieuws woensdag 31 mei 2023

Wijzig je hypotheek bij deze veranderingen

Er zijn verschillende redenen om een hypotheek aan te passen. Bijvoorbeeld wanneer je financiële situatie is veranderd door een promotie, een nieuwe baan of het ontvangen van een erfenis. Ook bij het aflopen van de rentetermijn van je hypotheek heb je nieuwe mogelijkheden. Dit zijn de meest gebruikelijke opties. 

Energielabel belangrijker voor woningwaarde. Tijd voor verduurzaming? Lokaal nieuws woensdag 17 mei 2023

Energielabel belangrijker voor woningwaarde. Tijd voor verduurzaming?

Het effect van een verbeterd energielabel is groter dan ooit. Gemiddeld is een woning met een verbeterd energielabel 7,2% meer waard dan met het oude label. Vooral als je verschillende treden omhoog gaat, stijgt de woningwaarde fors. Het verduurzamen van je woning is een grote investering. Zo kun jij de verduurzaming financieren. 

Variabele hypotheekrente hoger dan 30 jaar vaste rente Lokaal nieuws woensdag 03 mei 2023

Variabele hypotheekrente hoger dan 30 jaar vaste rente

Afgelopen tijd is de variabele rente omhoog geschoten, terwijl de vaste rente lijkt te stabiliseren. Intussen ligt de gemiddelde variabele rente zelfs hoger dan de gemiddelde 30 jaar vaste hypotheekrente. Dit heeft alles te maken met het beleid van Centrale Banken als de ECB. Mogelijk voert de ECB deze week een verdere verhoging door, wat invloed heeft op zowel de spaarrente als de (variabele) hypotheekrente. 

Wat als ik mijn overbruggingskrediet niet terug kan betalen? Lokaal nieuws woensdag 19 april 2023

Wat als ik mijn overbruggingskrediet niet terug kan betalen?

Het aanbod te koop staande woningen neemt weer langzaam toe. Ben jij je droomhuis tegen gekomen, maar staat je huidige woning nog niet te koop? In sommige gevallen kan het overbruggingskrediet uitkomst bieden. Er kleven echter ook nadelen aan dit krediet. Let zeker in een afkoelende markt ook op de risico’s.

Berekenen maximale hypotheek? Dit inkomen telt mee Lokaal nieuws woensdag 05 april 2023

Berekenen maximale hypotheek? Dit inkomen telt mee

Jouw inkomen bepaalt voor een groot deel wat je maximaal aan hypotheek kunt krijgen. Voorwaarde is dat dit inkomen bestendig moet zijn. Verdien jij als hobbyfotograaf zo nu en dan wat bij? Dan wordt dit niet als inkomen meegerekend. Zelfs sommige regelingen die je met je werkgever hebt getroffen tellen niet mee. We zetten op een rij welk inkomen wel of niet onder de norm valt bij het berekenen van de maximale hypotheek. 

Ziekteverzuim richting record. Dit zijn jouw rechten en plichten Lokaal nieuws woensdag 22 maart 2023

Ziekteverzuim richting record. Dit zijn jouw rechten en plichten

Het ziekteverzuim onder werknemers blijft stijgen. Een van de oorzaken is het griepseizoen, maar ook de hoge werkdruk speelt een grote rol. Als werknemer heb je, ook als je ziek bent, rechten en plichten. Wat moet je doen en waar kun je op rekenen als je voor een korte of langere tijd ziek bent? 

Tijdelijk twee woningen gehad? Dubbele hypotheekrenteaftrek mogelijk Lokaal nieuws woensdag 08 maart 2023

Tijdelijk twee woningen gehad? Dubbele hypotheekrenteaftrek mogelijk

Hypotheekrente aftrekken mag bij de belastingaangifte alleen voor de woning die je zelf als hoofdverblijf gebruikt. De zogenoemde verkoopregeling is een uitzondering op de regel. Deze regeling geldt wanneer je een nieuwe woning hebt gekocht, terwijl de oude nog te koop staat. In die situatie mag je voor beide woningen hypotheekrente aftrekken. Let wel goed op de regels die Belastingdienst hierbij stelt.

Met overwaarde je woning toekomstproof maken Lokaal nieuws woensdag 22 februari 2023

Met overwaarde je woning toekomstproof maken

Wil jij op je oude dag in je huidige woning blijven wonen? Onderneem al actie als je nog vief en kwiek bent. Het aanpassen van je woning wordt vaak lastiger naarmate je ouder wordt, terwijl de behoefte juist dan toeneemt. Ook zonder veel spaargeld heb je als woningbezitter mogelijkheden om je woning levensloopbestendig te maken. 

Startershypotheek aanvullen: 5 opties voor extra ruimte Lokaal nieuws woensdag 08 februari 2023

Startershypotheek aanvullen: 5 opties voor extra ruimte

Vooral jongere woningkopers slaan hun slag op de huidige woningmarkt, zo blijkt uit marktcijfers. De afgekoelde woningmarkt biedt meer ruimte voor starters, ondanks de gestegen hypotheekrente. Ben je zelf ook starter? Op deze 5 manieren kun je een hypotheek aanvullen en komt je eerste huis een stap dichterbij.

Nu meer informatie beschikbaar over HAAVE Lokaal nieuws vrijdag 03 februari 2023

Nu meer informatie beschikbaar over HAAVE

In februari gaan de 61 appartementen van HAAVE in verhuur. De website is uitgebreid met meer informatie over de woningtypen, de voordelen van nieuwbouw en de voordelen van huren. Heb je specifieke vragen over het project? Bekijk dan nu alvast de FAQ.

De vrijheid van zorgeloos huren en genieten van het leven op jouw manier. HAAVE biedt betaalbaar wonen in een levendige, groene en waterrijke omgeving. Het huuraanbod van HAAVE bestaat uit 61 zeer energiezuinige (A+++) appartementen, verdeeld over twee woongebouwen. De huurprijzen zijn van ca. € 900,- tot ca. € 1.500,- per maand (exclusief servicekosten en parkeren). De kosten voor een parkeerplaats bedragen ca. € 90,- per maand.

Wil je niets missen van HAAVE? Meld je dan aan via het contactformulier en blijf automatisch op de hoogte van het laatste nieuws.

Volg je HAAVE al op Facebook en Instagram? Op deze kanalen delen we updates van het project.

Daling woningprijzen: gevolgen voor huis en hypotheek Lokaal nieuws woensdag 25 januari 2023

Daling woningprijzen: gevolgen voor huis en hypotheek

De prijzen van bestaande koopwoningen in Nederland zijn in het vierde kwartaal van 2022 met 2,4 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Het is de eerste prijsdaling op kwartaalbasis in 9 jaar. Opvallend is dat de prijzen in alle provincies zijn gedaald. Wat kunnen de gevolgen zijn voor jouw huis en hypotheek als de prijs verder daalt?

Opmars hypotheek meenemen bij verhuizing Lokaal nieuws woensdag 11 januari 2023

Opmars hypotheek meenemen bij verhuizing

Afgelopen december werden er 27.308 afgesloten. Dit zijn er net iets meer dan in de maand ervoor. Vergeleken met een jaar eerder ligt het aantal fors lager. Dit geldt vooral voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Door de gestegen rente is het meenemen van de hypotheek is juist populairder. a

Zó bespaar je honderden euro’s tijdens je verbouwing Lokaal nieuws woensdag 04 januari 2023

Zó bespaar je honderden euro’s tijdens je verbouwing

Je woning verbouwen is natuurlijk hartstikke leuk, maar het kan ook een flinke rekening opleveren. Zeker met de duurder wordende materiaalkosten ben je voor je het weet al door je geplande budget heen. Daarom is het geen verkeerd idee om eens goed na te gaan op welke manieren jij wat geld kunt besparen. Zo houd je meer over voor leuke dingen. In dit artikel geven we je vier handige tips om veel geld te besparen tijdens je verbouwing.

 

1. Begin met een goede verzekering

Een verzekering lijkt vaak als weggegooid geld, want ‘jou overkomt heus niets’. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. En als je daar niet voor verzekerd bent, betaal jij de rekening. Met een verzekering ben je voor een klein bedrag gedekt tegen onverwachte kosten. Denk hierbij aan je opstalverzekering. Deze dekt echter niet alle mogelijke schaden, dus een aanvullende verzekering is wellicht nodig. Of stap over op een betere verzekeraar met een bredere dekking. Zo weet je in ieder geval dat je goed zit mocht er iets misgaan tijdens je verbouwing. 

 

2. Zorg dat je onderhoud meeneemt in je verbouwing

Verbouwen gaat niet alleen om opknappen of mooier maken. Natuurlijk wil je het liefst beginnen met het plaatsen van je prachtige nieuwe badkamertegels, maar als je niet direct je verouderde kozijnen meeneemt, kun je later tegen hogere kosten oplopen. Als je kozijn namelijk door blijkt te rotten, moet je later alles weer verwijderen om het probleem op te lossen. Onderhoud van je huis zorgt ervoor dat de basis weer tiptop in orde is, en daarmee weer jarenlang meegaat. Neem dit dus zeker mee in je kostenberekening en in je tijdsplanning.

 

3. Zorg dat je de juiste hulpmiddelen in huis hebt

Om je klussen netjes en efficiënt uit te kunnen voeren, heb je bepaalde hulpmiddelen nodig. Dit kan van alles zijn, van een kwalitatief goede kwast die geen pluisjes achterlaat op je nieuwe muren tot een goederenlift die grote meubelen naar de bovenste verdieping kan tillen omdat het trapgat net te smal is. Veel gereedschap heb je misschien al in huis, andere middelen zul je moeten aanschaffen. Let hierbij ook goed op of je iets wilt kopen, lenen of huren. Zoals we net al noemden: kwasten zul je moeten kopen, maar je kunt natuurlijk wel gemakkelijk een goederenlift huren , want deze stal je niet even zomaar in je garage.

 

4. Wees niet bang om korting te vragen

Dat we het in de supermarkt niet doen, is logisch. En bij het aanschaffen van een paar schuurpapiertjes en een schroevendraaier hoef je er ook niet op te rekenen. Maar koop jij een volledig nieuwe keuken? Vraag dan gerust of de verkoper een mooie prijs voor je kan regelen. Je geeft dan namelijk flink wat geld uit. De kans is groot dat ze hier en daar wel wat van de eindrekening kunnen snoepen. Zo bespaar je soms al honderden euro’s op je grote aankopen!Vergelijk ook verschillende leveranciers, want deze kunnen flink van elkaar verschillen.
 

Hopelijk heb je met deze vier tips de kennis op zak om alles, maar dan ook echt alles uit je verbouwbudget te halen! 

Overwaarde woning verzilveren bij dalende huizenprijzen Lokaal nieuws vrijdag 30 december 2022

Overwaarde woning verzilveren bij dalende huizenprijzen

Al enkele maanden daalt de gemiddelde huizenprijs. Dit heeft vroeg of laat effect op de vaak ruime overwaarde van veel woningeigenaren. Overweeg jij jouw overwaarde te verzilveren, bijvoorbeeld voor het verduurzamen van je woning? Dat kan nog steeds prima. Let wel op de mogelijke risico’s. 

Plan BKR-registratie hypotheken leidt tot verdeeldheid Lokaal nieuws donderdag 15 december 2022

Plan BKR-registratie hypotheken leidt tot verdeeldheid

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) is van plan om ook hypotheken te gaan registeren in het BKR-register. Dit om een completer beeld te geven van de schulden bij huishoudens. Daarnaast is de wens om actief betalingsachterstanden door te geven aan geldverstrekkers. De plannen vallen niet bij iedereen in de smaak. 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Haarlem.

Aanmelden